Начало > Новини за ОПАК > ОПАК предоставя 4 млн. лв. за обучения в сферата на одита, сигурността на информацията и бедствията

ОПАК предоставя 4 млн. лв. за обучения в сферата на одита, сигурността на информацията и бедствията

Обученията на служителите в администрацията са важен приоритет, за да се предоставя по-качествен продукт на обществото и бизнеса. Това каза ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” Моника Димитрова-Бийчър при откриването на днешния информационен ден по ОПАК. Експерти от централните администрации бяха запознати с новата процедура за кандидатстване по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-09. По нея ще се финансират проекти за обучения в сферата на одита и контрола, сигурността на информацията, управлението на бедствия и аварии. Важността на такива инициативи виждаме в кризисни ситуации, когато е трудно да се реагира. Затова има нужда от подобни обучения, посочи Моника Димитрова-Бийчър.  

Общият бюджет на процедурата е 4 млн. лева, но при по-голям интерес той може да бъде увеличен. Минималният размер на проектите е 250 хил. лв. и няма ограничение за максимален праг. Много държим бюджетът на всяко проектно предложение да е реалистичен, макар че по този показател няма да отхвърляме проекти, а при необходимост недопустимите разходи просто ще бъдат съкращавани. Целта ни е да финансираме най-качествените идеи, каза г-жа Димитрова-Бийчър.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17.30 часа на 10.12.2012 г. (понеделник). Експертите от Управляващия орган на ОПАК посъветваха да не се чака последния момент за кандидатстване. Срокът за изпълнение на одобрените проекти е 18 месеца, а поради приключването на програмния период 2007 – 2013 г. няма да се толерира удължаване на сроковете по договорите.

 

 

ФайлОписаниеПоследна промяна
Презентация от информационен ден по ОПАКПроцедура за централните администрации 2.2-0931-10-12

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл