Начало > Новини за ОПАК > На 19 ноември ще се проведе обучение на бенефициенти по ОПАК

На 19 ноември ще се проведе обучение на бенефициенти по ОПАК

На 19 ноември 2012 г. от 10.30 ч. в София (хотел “Хилтън”, зала “Мусала 1”) Управляващият орган (УО) на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) организира обучение, предназначено за  новите одобрени бенефициенти, с които вече има сключени договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Целта е бенефициентите да бъдат подготвени за правилното управление на проектите, включително и финансовото им отчитане. Експертите ще бъдат запознати със задълженията си при изпълнението на дейностите, включително за деклариране на нередности, както и с процеса на мониторинг и финансов контрол от страна на Управляващия орган. По този начин се намалява рискът от неправилно изпълнение не проектите и налагането впоследствие на финансови корекции.

Обучение ще преминат Министерството на правосъдието, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на финансите, Националният институт на правосъдието, Министерският съвет, Държавната агенция “Архиви”, Държавната агенция по горите, както и представители на различни общини в страната. 

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл